De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.
 

Als je een kaart wilt versturen kan je natuurlijk een kaart kopen. Maar waarom maak je geen caviakaart? Met deze handleiding met foto's is dat echt niet moeilijk! Zo verstuur ook jij een heel speciale caviakaart naar vrienden en familie!

 

Benodigdheden

Vensterkaarten met enveloppen
Fotolijm
Foto van je cavia
Potlood
Schaar

Leg alles van te voren klaar. Dat is handiger want dan hoef je niet te zoeken als je iets nodig hebt, maar kan je rustig doorwerken.

Het is het beste als je meerdere foto's hebt, want zo kan je kijken welke het mooiste uitkomt op een kaart.
De kaarten kan je in de boekhandel kopen of op de afdeling boekhandel van een warenhuis. Ook op sommige markten verkopen ze kaarten.
Neem de foto die je wilt gebruiken en kijk of hij past. Het mooie deel van de foto moet natuurlijk achter het venster te zien zijn, maar de foto mag niet te klein zijn, anders bedekt de foto niet het gehele venster.

Als de foto te groot is, zoals je op de rechterfoto ziet, steekt hij uit. Daarom moet je de foto passend maken: knip er een stuk vanaf zodat hij past.
Om te bepalen hoeveel er van een foto af moet worden geknipt zodat hij het hele venster bedekt, maar niet over de randen heensteekt, draai je de kaart om zodat je de binnenkant ziet. Op de foto op de linkerkant is de foto groot genoeg om het venster te bedekken, maar hij steekt niet over de randen heen.

Trek een potloodlijntje om de rand van de foto heen zodat je weet waar er lijm moet komen en waar niet.Op de foto rechts zie je het potloodlijntje. Binnen het potloodlijntje en de randen van het venster komt de lijm. Gebruik fotolijm en geen hobbylijm. Fotolijm beschadigt de foto niet en als het de eerste keer niet goed is gegaan, kan je de fotolijm van de foto afwrijven.


Een dun laagje lijm volstaat. Smeer de lijm wat uit zodat het niet gaat druipen, maar blijf binnen het potloodlijntje.
Lijm te dicht bij de randen van het venster is ook niet wenselijk omdat de lijm dan aan de voorkant van de kaart kan komen.
Plak de foto op de kaart. Je kan de foto binnen de potloodlijntjes op de kaart leggen zodat het mooiste deel van de foto in het midden van het venster komt te zitten.
Rechts op de foto zie je het resultaat.


Ja, en zo makkelijk is het nu! De kaart is al klaar! Als de lijm droog is, schrijf je jouw boodschap op de kaart en dan kan de kaart in de enveloppe.
Postzegel en adres er op en je kan je persoonlijke caviakaart op de bus doen!

Tada! En zo mooi is een persoonlijke caviakaart! Die zal niet misstaan bij je vrienden of familie thuis!En als je nog meer caviakaarten wil versturen, dan maak je die toch gewoon? Links zie je hoe verschillende foto's en verschillende soorten vensterkaarten hele mooie persoonlijke caviakaarten maken!

 

 

top      home