De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.
 

Kan het kwaad als een cavia papier eet?

 Rusthuis (voorheen Opvangcentrum) Carla's Cavia's te Eindhoven (Noord-Brabant)
- cavia-opvang
- vakantie-opvang
- financiële adoptie


Opvangcentrum Carla's Cavia's bestaat sinds januari 2007 en is sinds 2016 een rusthuis voor niet-herplaatsbare cavia's.

Hieronder het verhaal van de opvang.
 
Dit is allemaal begonnen met twee hele lieve beertjes die ik in december 2006 bij de opvang Marja's caafjes in Tilburg heb gehaald.

Omdat Sam en Jack nog niet oud genoeg waren om ze meteen mee te nemen heb ik een paar keer bij Marja mogen kijken en zo groeide bij mij het idee om ook een opvang te beginnen.
Er werd thuis heel veel over gesproken want ik wilde wel dat het hele gezin erachter zou staan want tenslotte haal je wel heel veel dieren in huis en kost het enorm veel tijd om ze allemaal te verzorgen.
Aangezien niemand er een probleem mee had was de knoop gauw doorgehakt.
Ik ben me enorm veel gaan verdiepen in de cavia's (die ik overigens vroeger ook al had gehad) en heb veel advies van Marja gekregen en ook uiteraard heel veel van de dierenarts.
We hebben toen meteen de logeerkamer opgeofferd en daar is alles begonnen met gewoon wat kooitjes.

Inmiddels is de opvang enorm uitgebreid en hebben ze de grootste slaapkamer en heeft Eric mijn man bijna alle flats zelf gebouwd en de grote rennen. En buiten hebben we ook nog een ren en 4 flats.

1) U kunt bij mij terecht (indien er plaats is) voor het brengen van uw cavia('s)

Cavia's die naar de opvang komen dienen in een nette kooi en toebehoren gebracht te worden. Heeft u dit niet dan vraag ik een klein bijdrage van € 7,50 per cavia.
Dit om de kosten een beetje te kunnen dekken, en het komt geheel weer ten goede aan de verzorging van de cavia's.
Gaat het om meerdere cavia's dan kunnen we wat overleggen; kleine cavia's onder de 2 maand kunt u gratis brengen, maar dan bedoel ik wel kleintjes van cavia's die u bijvoorbeeld zwanger in de winkel heeft gekocht, of u dacht dat u twee zeugjes of  twee beertjes had gekocht maar het bleek een beertje en een zeugje te zijn.
Het is uiteraard niet de bedoeling dat ik alle kleintjes van fokkers ga opvangen.2) Uiteraard kunt u ook bij de opvang terecht als u een of meerdere cavia's een nieuw huisje wilt bieden.
Cavia's worden minimaal per twee geplaatst of u moet zelf al een cavia hebben waar u een vriendje of vriendinnetje bij zoekt.
U heeft geen voordeurgarantie, mocht het niet klikken met de cavia's mag u altijd terug komen want ik vind het zeer belangrijk dat de cavia's het naar hun zin hebben en uiteraard is dat voor de baasjes ook leuker.
Ook nadat u een cavia hier heeft gehaald kunt u te allen tijde met uw vragen bij mij terecht; ik zal kijken of ik advies kan geven en weet ik het zelf niet ga ik met u samen op zoek naar een oplossing.
 
3) U krijgt al het advies wat u behoort te weten als u een cavia('s) aanschaft.

 

4) Ook kunt u onbezorgd op vakantie gaan en uw cavia hier brengen, voor informatie hierover kunt u mij mailen. Maar reserveer op tijd want vol is vol.
 
5) Uiteraard zijn er ook wel eens cavia's die om bepaalde redenen niet meer herplaatst worden, en deze blijven in de opvang wonen.
Deze cavia's kunt u financieel adopteren voor € 2,50 per maand; hiervoor krijgt u een paar keer per jaar een verslag hoe het met hem/haar gaat en een foto.
Ook kunt u hem/haar op afspraak bezoeken als u dit leuk vind.6) Ook kunt u in het weekeinde bij mij terecht want ik heb alle toebehoren die ze nodig hebben in huis zodat u niet afhankelijk hoeft te zijn van en moet wachten tot de dierenwinkel weer open is.


En ik maak zelf ook allerlei artikelen zoals hangmatjes, slaapzakjes, schootkussentjes enz.
Dit maak ik allemaal om de opvang te steunen omdat er best veel kosten verbonden zijn aan een opvang en het grootste gedeelte van de opbrengst wordt gebruikt voor de dierenarts of voor andere benodigdheden die ik op dat moment voor de opvang nodig heb.

7) heeft u er goed over nagedacht en zou u een cavia een nieuwe kans willen geven dan zijn alle cavia's € 10,00 ongeacht welk ras want voor mij is een cavia een cavia of dit nu kort- of langhaar is dat maakt voor mij geen verschil.
Een koppeltje beertjes is € 17,50
Een gecastreerde beer is € 22,50

Hopelijk zien we u een keer in de opvang, dit is uiteraard altijd vrijblijvend maar wel op afspraak.

Groetjes Carla 

top      home