De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.




































De Gileon Cavia is een jaarlijkse prijs die vanaf 2010 toegekend werd aan cavia-opvangen. Dit omdat cavia-opvangen geen subsidie krijgen en dus afhankelijk zijn van de inzet van vrijwilligers en de (financiele) steun van liefhebbers.
 

De Gileon Cavia gaat ermee stoppen! De Gileon Cavia werd voor het eerst in 2010 gehouden, dus dit keer is het de tiende keer voor De Gileon Cavia! En ook de laatste keer. En om het extra speciaal te maken, is het dit keer een Kerst-Gileon-Cavia!

 

De Gileon Cavia voor de 10-e keer

Omdat dit het laatste jaar is van De Gileon Cavia, heb ik het dit keer anders gedaan: dit keer is er geloot onder alle cavia-opvangen, dus ongeacht of ze al eens eerder gewonnen hadden of niet.
De winaars zijn:
1. Stichting Cavia Opvang Haarlem, Haarlem
2. Cavia en Konijnen-opvang Pruttel, Strijensas

3. Dierenopvang Flappus, Zwolle


De Gileon Cavia laatste keer bestaat uit:
- Nummer 1 krijgt een geldprijs van 100 euro.
- Nummer 2 krijgt een geldprijs van 50 euro.
- Nummer 3 krijgt een geldprijs van 25 euro.
- Daarnaast krijgen de winnende opvangen een verrassingspakket, die dit keer in het teken staat van Kerst.


Gileon
De prijs is vernoemd naar mijn cavia Gileon, die een poos uit logeren ging bij een vriendin van mij - of althans: ik dacht dat het een vriendin was. In plaats daarvan heeft ze hem zwaar verwaarloosd en Gileon overleed aan de gevolgen daarvan. Dit is officieel vastgelegd en vastgesteld door een onafhankelijke dierenarts die de Dierebescherming heeft ingeschakeld; die heeft toen die ex-vriendin van mij ter verantwoording geroepen bij haar thuis.
Gileon kreeg ik er niet mee terug, en toen ik dat zei tegen mijn vrienden, zeiden die tegen mij: dan moet je ervoor zorgen dat zijn dood niet voor niets is geweest. En zo werd De Gileon Cavia in het leven geroepen: een jaarlijkse prijs om de cavia-opvangen een steuntje in de rug te geven. Het zijn immers de cavia-opvangen die ervoor zorgen dat alle verwaarloosde cavia's een goed nieuw thuis krijgen. Dat doen de mensen die een cavia-opvang hebben of daar als vrijwiliger in werken geheel belangeloos.
De Gileon Cavia Prijs was slechts een kleine ondersteuning, maar het heeft er wel voor gezorgd dat in de afgelopen tien jaar er veel meer mensen naar een cavia-opvang toegingen als ze een nieuwe cavia wilden hebben. Voorheen dachten er nog velen dat in een cavia-opvang alleen maar oude cavia's zaten of cavia's waar 'iets aan mankeerde' maar door de voorlichting op deze website en de aandacht die er steeds was voor De Gileon Cavia is dat beeld veranderd: in cavia-opvangen zitten allemaal hartstikke leuke, gezonde en jonge cavia's! Dus... wil je een cavia? Ga dan eens naar een cavia-opvang! Je zult er geen spijt van krijgen. :)
 

 

top      home