De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.
 

Een foto van een caviabaasje met zijn of haar (lievelings)cavia of cavia's is eigenlijk het mooiste wat er is! Want wat is er mooier dan de band tussen mens en dier?

Wil jij jezelf en je cavia ook voorstellen? Dat kan: mail je foto en een stukje tekst waaruit blijkt wie je bent en wie je cavia/cavia's zijn naar De Grote Cavia en je komt ook op de site te staan. Je moet wel minimaal 18 jaar zijn (in verband met de wettelijke vereisten). De Grote Cavia bijt de spits af.


De Grote Cavia met een van haar cavia´s: NifkariniaDeze foto is genomen voor het lentenummer van 2013 van het tijdschrift De Grote Cavia. Ik vind het een leuke foto omdat het een en al vrolijkheid is, want het was immers feest, en het hebben van cavia's is ook meestal feest! (tenzij ze ziek zijn natuurlijk). De cavia die ik vasthoud, is Nifkarinia ; een dikke truus die alleen eet en slaapt en die vreselijk gilt als je haar oppakt. En, heel merkwaardig: als je haar oppakt, strekt ze haar hele lichaam zodat ze net als een plank in je handen ligt. Ik noem haar meestal Nif of Niffie, maar ze luistert toch nergens naar, dus dat maakt eigenlijk niet uit. Nif is echt het prototype van een cavia: dik, dik en nog eens dik! O, ja, en heel lief natuurlijk! :-)

 

top      home