De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.
 

Soms wil je iets kwijt. En je wilt dan niet dat maar een paar mensen het weten, nee, je wilt het wel van de daken schreeuwen!

Het copyright van de teksten ligt bij de auteurs.

Hesters mening:
 
Ik wou heel graag een cavia, maar ik dacht: ik moet eerst informatie verzamelen, over wat cavia's eten etc.
Toen kwam ik op deze site terecht!
Het is zo'n geweldige site! het is overzichtelijk en je kunt er echt alles vinden!
Toen ik alle informatie had verzameld, heb ik een cavia gekocht: Hemmie, toen ik hem kocht was hij ongeveer 3/4 maanden.
Ik had hem ongeveer 2 maanden, toen ik dacht ik wil nog een cavia, want Hemmie zat bijna de hele dag in zijn nachthok, en kwam alleen naar buiten, als ik eten kwam brengen, of als ik uit school kwam.
Dus sinds kort (oktober 2010) heb ik er nog een cavia bij: Furby, hij is ongeveer 1 jaar oud.
Het gaat nu heel goed met ze. Op het begin begon Hemmie nog wel eens te piepen.
Maar nu heeft Hemmie ontdekt dat Furby de baas is, en ze kunnen het samen goed vinden!
Ik wil ook nog even zeggen, dat deze site, - De Grote Cavia- echt een supersite is.
Ik kan er nog steeds alles vinden, ik heb net nog de lijst met alle groenten en fruit geprint!!!

groetjes Hester

De Grote Cavia:
Dank je wel voor het compliment! :-) En nog veel plezier en geluk met je cavia's!
 

Daisy's mening:

Hallo,
 
Toen ik 12 jaar was, kreeg ik mijn eerste cavia. Hij heeft 2 maanden alleen gezeten in een kooi en elke dag haalde ik hem uit zijn kot om hem aandacht te geven. En na die 2 maanden begon hij erg achteruit te gaan. Ik heb paar dagen voor hem gezorgd en merkte dat er iets ontbrak in zijn leven. Ik ben een nieuwe cavia gaan halen en opeens sprong hij tot leven toen hij Jerry zag. Ik heb dan geleerd dat cavia's in groep leven en wat ook belangrijk is. Als ik toen Jerry niet had gekocht, was waarschijnlijk mijn Tommy overleden. Ik wil ook mijn verhaal hierbij zetten om een boodschap door te geven: Een cavia is blijer als hij een vriendje heeft.

Daisy en Brandon


Linda's mening:

Hallo, ik ben Linda en wil even kwijt dat deze site het steuntje in de rug was wat ik nodig had.
Drie jaar geleden kocht ik mijn eerste cavia, een Engelse kruin, die Pruik heette. Na zo'n vier maanden maakte mijn broer een mooie buitenkooi voor hem met dubbel gaas, zodat hij veilig buiten kon grazen op het gras.
Op een warme zomerdag heb ik pruik buiten gezet in de schaduw. Zelf ging ik een boodschapje doen. Toen ik na een half uur terug kwam zat hij bewegingsloos in de kooi. Pruik was dood gegaan van de warmte.
Ik was erg boos op mezelf en verdrietig en heb al zijn spullen in de kliko gegooid en Pruik begraven.

Sinds een paar weken zit ik regelmatig op de site, het begon te kriebelen en ik wilde toch weer graag een cavia.
Ik heb alle info goed gelezen en sinds 11 november 2008 ben ik de trotse eigenaar van twee mooie dames. Beppie, een zwarte tessel, en Aagje, een bruin/zwarte borstelhaar met schilpadmotief. Ze zijn acht en negen weken oud. Ze hebben een grote mooie kooi en zijn nog wat angstig, maar alles went!

Door alle info op de site heb ik het volste vertrouwen dat ik de dames een aangenaam leventje kan geven.


Doreths mening:

Ik heb een cavia, die heet Casper. Het is een mannetje van bijna anderhalf jaar oud. Ik maak veel avonturen met hem mee.
Op een zondag zat ik in de tuin, samen met mijn lieve caviavriendje Casper. Ik verveelde me een beetje terwijl mijn cavia stilletjes in een hoekje gras zat te eten. Mijn cavia loopt niet zo heel hard door de tuin dus ging ik naar hem toe en gaf hem een duwtje. Mijn cavia is heel tam dus hij schrok niet echt maar had in de gaten dat ik met hem wilde spelen.
Casper bleef ongestoord gras eten.terwijl ik boos op het gras zat. Ik dacht: Laat ik maar even rondjes op mijn knien gaan lopen.
Een poosje later keek ik in het hoekje om te kijken of Casper er nog zat. Nee. Ik keek verbaasd rond in de tuin maar ik zag hem nergens. Opeens voelde ik iets aan mijn been. Ik schrok en rende op mijn knien rond, hij liep vrolijk achter me aan.
"Casper heeft een nieuw spel bedacht!" zei ik vrolijk.
Dus ik heb geleerd dat als je een cavia hebt en je verveelt je, pak je cavia dan snel en speel een spel want ik heb me er een uur mee vermaakt.


Nina's mening:

Mijn moeder en ik hadden een cavia gekocht en daar werd ons verteld dat het een mannetje was. Na ongeveer zes weken was hij heel dik, en toen dachten we: Misschien is het een vrouwtje en is ze zwanger!
Een week later kwamen we's avonds rond vijf uur thuis, en toen zaten er opeens vier kleine caviaatjes om Yoyo heen! We waren meteen helemaal verliefd, en we hebben drie uur alleen maar naar de beestjes gekeken, ze geaaid, Yoyo geknuffeld en dat soort dingen.
We zijn aan het denken om alle cavia's te houden, maar we hebben ze nu bijna twee weken dus moeten we eerst het geslacht weten. Maar ik ken mijn moeder en als die eenmaal verliefd is op beestjes wil ze die nooit meer kwijt, en ik ook niet! Dus nu hebben we vijf cavia's! En met onze lieve 'Mannetje' Yoyo gaat het heel goed!

Gave site trouwens, kom regelmatig effe alles checken voor mijn lieve beestjes!

De Grote Cavia:
Dank je wel voor het compliment! Fijn dat ze bij jullie mogen blijven.


Sarahs mening:

Ik schrijf vanuit Suriname en heb zelf ook een cavia, maar ik vind het heel jammer dat de cavia in Suriname niet echt zo een bekend diertje is. Als men me vraagt wat voor huisdieren ik heb zeg ik: "Een cavia en een hond."
Natuurlijk weten ze wel wat een hond is maar dan vragen ze: "Wat is een cavia?? Is het misschien een hamster of een klein hondje?!"
Dat vind ik wel jammer, hoor. Er zijn in Suriname echt weinig mensen die een cavia hebben en die weten wat een cavia is.

Mijn vriendin had er ook eentje maar die vond dat hij te veel at en keek helemaal niet meer naar hem. Dat vond ik toch zo zielig en wreed voor dat arme beestje. Maar ik wil alleen maar zeggen dat je heel goed moet nadenken als je echt een cavia wil! Voordat je er een koopt: denk na wat de gevolgen zijn van zo'n beestje. Ik vind het op zich heel leuk om voor een cavia te zorgen, hoor, maja... het ligt aan jou zelf.
Dat wou ik echt ff kwijt, hoor, en dat kan gelukkig wel op deze fantastische site! mijn complimenten!! Ik heb hartstikke veel geleerd, hoor!

Groetjes uit Suriname!

De Grote Cavia:
Dank je wel voor het compliment! Het is de eerste keer dat ik mail uit Suriname kreeg; heel leuk!
Ik hoop dat het met die cavia van je vriendin nog goed komt...


Patries' mening:

In september kreeg mijn dochter van vier twee cavia's. Weloverwogen, de verzorging komt namelijk op mij aan. Gelukkig vind ik cavia's geweldig leuke beestjes, dus dat zit wel goed.
Wel wonen mijn cavia's buiten, in de tuin. Met een tunneltje in het hok, die naar een hokje in de schuur leidt.
Al snel had ik het idee dat het een mannetje en een vrouwtje betrof. Ik ben mij in gaan lezen op internet, en besloot dat er dan wel een nestje mocht komen.
Rond kerst ontdekte ik de zwangerschap van Simba. Weer op internet speuren, want moet een beer dan bij het vrouwtje vandaan? Voor ik daar een antwoord op gevonden had, was mijn doel achterhaald. Op 3 januari, toen ik mijn caafjes van eten ging voorzien, zaten er ineens vijf.
Weer twijfels, moet Bambi weg bij de jongen? Ik heb mij door mijn intuitie laten leiden, en het niet gedaan. Bambi was zo beschermend naar zijn jongen, wanneer ik mijn hand in de kooi deed, ging hij voor hen zitten, en als een echt gezinnetje leven zij nu met z'n vijfjes in de kooi.
Nog even, want de twee kleine beertjes gaan straks naar een nieuw huisje. Het vrouwtje houden we en is door mijn dochter gedoopt tot Chrisje.
Ik had niet gedacht, dat cavia's zulke leuke beestjes zijn! Kan niet wachten tot het weer iets minder koud is en ik de caviaatjes zo nu en dan weer mee naar binnen kan nemen. (ik durf dat nu niet omdat ik bang ben dat de overgang van kou naar warmte en weer terug te heftig is).

Prachtige site hier overigens; heb er al tal van tips vandaan gehaald!

De Grote Cavia:
Dank je wel!
Een zeug is direct na de bevalling weer bronstig. Daarom moet de beer ongeveer twee weken vr de bevalling bij de zeug weg. Tegelijk jongen zogen en een zwangerschap is namelijk een zr zware belasting voor de moeder. Soms een t zware.
Meer over de zwangerschap en bevalling vind je op de pagina's over
Zwangerschap.

Suus' mening:

Hallo Cavia-vrienden,
Ik  kocht van een fokker een Peruvian-dame, twee jaar oud, Mirthe genaamd.
Maar na een paar weken waren het er zes!!!! Driemaal tessel en tweemaal peruvian!!!
Geweldig zo'n onverwacht nestje. Ze zijn nu vier weekjes oud en er moet natuurlijk gekeken worden of het beertjes of zeugjes zijn en ik dacht: "Hoe nu?".
Tot ik op de site van De Grote Cavia stuitte onder de kop 'Geslacht'. Superuitleg en mooie duidelijke foto's; ik weet nu hoe of wat en dat  de dames en heren binnenkort apart gezet gaan worden!!!

Nogmaals Hartelijk bedankt voor deze info!!!!

Groetjes,
Suus en de 'caviaroedel'

De Grote Cavia:
Dat is fijn te horen! Dank je wel! En alsnog van harte gefeliciteerd.


Marleens mening:

Ik wil het volgende kwijt: dat ik jullie website erg leuk vind. Ik heb een cavia van twee en zijn naam is Dusty. Hij vindt jullie website ook erg leuk. Hopelijk kunnen wij nog heeeeeel lang van jullie website genieten.

Kusjess van Marleen en Dusty

De Grote Cavia:
Dat hoop ik ook! Dank je wel!


Stefans mening:

Drie dagen geleden heb ik een cavia voor mijn vriendin gekocht. We zijn allebei hartstikke blij met Kruimeltje; hij is 8 weken oud.
Hij moet nog wel wennen bij ons maar we halen hem vaak eruit om te kroelen. Ik hoop dat hij snel went bij ons en dat we dadelijk wat meer van zijn karakter kunnen ontdekken.
Na hoeveel dagen zou hij een beetje gewend zijn? Ik weet dat ik geduld moet hebben maar we vinden hem zo lief. We kunnen uren naar hem kijken... dat wilde ik even kwijt.

Groetjes, ook van Kruimel.


Vera's mening:

Ik heb sinds gisteren een nieuwe cavia. Ik heb er nog nooit een gehad, dus eergisteren (toen ik hem zag) had ik bij Google 'cavia's' getypt. Ik probeerde de eerste site. Sindsdien heb ik niet meer over cavia's gezocht, want dit was de site!

Mijn cavia heet Dizzy, het hok is n meter bij een halve meter, want m'n zus wilde ook een cavia. Die heet Moppie. Het zijn twee broertjes, en toen ik voor het eerst in de winkel kwam (eergisteren) hadden ze twee konijnen en drie cavia's (waaronder Moppie en Dizzy, plus nog een derde broertje), toen we gisteren terugkwamen, was er n konijn en twee cavia's!

Verder vind ik de namenlijst heel grappig, want Dizzy en Moppie staan er bij. En het leukste is: de naam van mijn knuffelijsbeertje die een paar jaar met gaten in de oksels moest lopen en in de vakantie gemaakt is! Hij heet Pippeloentje, m'n moeder noemt hem altijd PippeJoris (cht moeder-achtig!) en ik noem hem altijd Pippi!


Yara's mening:

Ik had laatst twee cavia's gratis opgehaald uit Zutphen; Kees en Jelle, en die zijn heeeeeeel schattig.
Ze zijn ongeveer n jaar oud. Maar ik snap nou echt niet waarom iemand zijn cavia's wegdoet. Kees had heel erge last van luizen of zo maar nog erger was; hij was heel erg vermagerd!!! Als hij 50 gram minder had gewogen was hij DOOD!
Gelukkig had Jelle niets en was ook niet mager. Maar wat er met Kees aan de hand was... ik vind dat heuse caviamishandeling! En hem dan ook nog wegdoen!


Lisa's mening:

Ik heb 2 hele lieve cavia's: Snowi (1,5) en Obi (4).  Obi heb ik van een fokker, ik zag haar al toen ze net geboren was en ik kreeg haar al na vijf weken samen met haar zusje Cenobi.
Cenobi is vorig jaar dood gegaan door een hersenbloeding, het was echt HEEEEEL zielig, ze liep helemaal scheef met haar hoofdje. Ik vond het ook heel erg zielig voor Obi omdat ze opeens helemaal alleen was.
Toen had ik besloten er nog een cavia erbij te halen (Snowi), ze is een zwarte gladharige cavia met een witte pet. Nu zijn Obi en Snowi onafscheidelijk.


Judith's mening:

Toen ik bij een dierenwinkel een cavia ging kopen, kreeg ik eerst een cavia mee die ik maar vijf dagen had vanwege schurft. Natuurlijk is dat vreselijk maar we kregen een nieuwe cavia, Pluk. Wij lieten haar behandelen tegen huisstofmijt. En wat lag er de volgende dag in het hok? Dode jonkies. Wij wisten niet dat ze zwanger was, dat hadden we niet gehoord van de dierenarts. Ze was ook nog heel jong (nog maar net twee maanden) en toen al zwanger. Hiervan heb ik geleerd dat ik nooit meer cavia's bij een dierenwinkel koop. Want dat wil ik niet nog een keer hebben.

Lola's mening:

Een 'vriendin' van mij heeft een heel grote lieve cavia. Maar die kooi is nog geen halve meter lang!
Aangezien ze er ook nog een nachthokje in heeft is de loopruimte van het diertjes erg klein...
Dat mensen hun cavia's zo kunnen behandelen snap ik niet...
Maar ja, jammer dat er zulke dingen op de wereld zijn!. Dit moest ik nodig ff kwijt!


Jacqueline's mening:

Ik heb drie dagen geleden een cavia gekocht bij een dieren winkel.
Na twee dagen moest ik er al mee naar de dierenarts omdat mijn Binky niet wilde eten en drinken. En omdat ik dacht dat er iets ernstigs aan de hand was dacht ik, ik ga naar de dierenarts en die zal me dan wel vertellen wat ik het beste kan doen.
Toen dacht ik: 'Het is misschien netjes om even naar de dierenwinkel waar ik Binky gekocht heb te vertellen dat hij ziek is, niet eet, niet drinkt, koorts heeft...'
Weet je wat ze zeiden?
Dat kan helemaal niet, want hij was heel gezond dat hij hier wegging.
Terwijl de dierenarts zei dat het veel langer aan de gang was en dit niet een kwestie van twee dagen kon zijn.
Ik dacht: 'Ik zal het zeggen zodat ze er rekening mee kunnen houden dat er misschien meer caafjes terug komen met die klachten.'
Maar tegenwoordig krijg je stank voor dank!
Gelukkig, omdat ik er zo snel bij was, leeft mijn Binky nu nog, maar anders was het wel een verloren zaak voor mij.
Ik vind het heel erg onvriendelijk hoe ze tegen mij deden want ik wilde ze alleen maar waarschuwen!


Judith's mening:

Toen ik bij een dierenwinkel een cavia ging kopen, kreeg ik eerst een cavia mee die ik maar vijf dagen had vanwege schurft. Natuurlijk is dat vreselijk, maar we kregen een nieuwe cavia, Pluk. Wij lieten haar inenten tegen huisstofmijt. En wat lag er de volgende dag in het hok? Dode jonkies. Wij wisten niet dat ze zwanger was, dat hadden we niet gehoord van de dierenarts. Ze was ook nog heel jong (nog maar net twee maanden) en toen al zwanger. Hiervan heb ik geleerd dat ik nooit meer cavia's bij een dierenwinkel koop. Want dat wil ik niet nog een keer hebben.

Elise's mening:

Mijn cavia heet Mikky, en als ik uit mijn bed kom, gaat hij piepen als een gek! En als ik hem op schoot heb is hij juist stil. Als ik verdrietig ben, ren ik altijd naar Mikky toe en ik knuffel hem. Ik ben dan helemaal niet meer verdrietig. Hij troost me dan. Of ik ga dan naar Suzie (dode cavia) en krijs het daar uit maar ik ben dan helemaal niet meer verdrietig! Zij troosten me dan. Ik wil hiermee zeggen dat als je alleen bent, dan een cavia moet nemen. En als je verdrietig bent dan naar hen toe moet gaan. CAVIAS TROOSTEN ONS!!!!

Ambers mening:

Ik heb een cavia en die heet Jipke. Hij is een Tesselaar. Nou, ik zal vetellen over hem als ik de koelkast open doe, nou dan piept hij als een gek, ook de magnetron en zovoorts. Wij noemen hem altijd de kanarie. Het is wel leuk om een cavia te hebben. Ik kan Jipke niet missen.

Dus als je alleen bent, neem dan een cavia; dat is veel leuker dan andere dieren!


Joy's mening:

Ik was laatst bij de dierenwinkel om voer en zovoorts voor mijn drie caafjes te kopen, toen ik op eens een vrouw hoor die zei: "We gaan zo'n bal kopen waar een hamster in kan, cavia's zullen daar toch ook wel tegen kunnen!"
Toen zei ik: "Uuuh, mevrouw, cavia's kunnen daar in heel snel de rug of iets anders breken!"
En toen zei zij dat cavia's stompzinnige dieren waren en dat die van hun het verdiende om iets te breken en pijn te lijden! Niet te geloven gewoon!

Dat wou ik ff kwijt, groetjes Joy.

De Grote Cavia:
Ik kan me indenken dat je door dergelijke uitspraken geschokt bent. Helaas zijn er nog steeds dergelijke mensen.


Silva's mening:

Ik vind het gemeen als mensen zeggen dat cavia's saai zijn en alleen maar schrikken! Dat is helemaaaal NIET waar, want je cavia kan heel erg aan je gehecht raken. Schrikken gebeurt soms wel, maar dat is toch normaal?? Ieder dier schrikt wel eens. Ik heb ooit iemand gekend en die had twee cavia's. Maar omdat ze volgens hen zo stonken en saai waren gingen ze weg! Dat slaat toch nergens op?! Als je een dier koopt, moet je goed nadenken. Niet pas nadenken als je het dier al hebt, dat is te laat! Dus....voor iedereen die het nog niet begrijpt, DENK NA voordat je een dier koopt.


Ann's mening:
 
Ik zou willen reageren op Iris' mening.
 
Dieren verwant aan de cavia worden inderdaad gehouden in sommige landen als voedsel, al zijn het niet de tamme cavia's die wij hier kennen! De soort die daar gekweekt wordt is veel groter (je zou toch niet veel vlees hebben aan zo'n klein prutstje, h?).
Ik weet dat het voor ons raar is, maar in China eten ze wel honden en katten, alhoewel wij daar zelfs niet aan moeten denken. In India is het eten van een koe dan weer heiligschennis. Eten is erg cultuurgebonden.
Ik vind het natuurlijk ook een vreselijke gedachte hoor!


De Grote Cavia:
Het is inderdaad maar net waar je aan gewend bent. De vleescavia's in Zuid-Amerika heten overigens Cuy, meervoud Cuys.

Iris' mening:

Ik wil het volgende kwijt: Ik vind het belachelijk dat sommige mensen cavia's zomaar mishandelen voor de flauwekul, ze geen eten geven. En ze laten vallen enzo en daarna zeggen: "Hij heeft toch geen gevoel."
Dat slaat toch gewoon helemaal nergens op!!! Het zijn hartstikke lieve dieren ze doen geen vlieg kwaad. Sommige mensen ten cavia's! Je eet toch geen huisdieren op? Je eet toch ook geen honden of katten?
Ik vind het wel goed dat deze cavia-site er is het is ook een hele leuke site! dat wilde ik ff kwijt!!!!!!!!

Groetjes van Iris en een caviagroet van Vlekje!

De Grote Cavia:
Dank je wel voor het compliment! :-) 


Evertine's mening:

Ik ben Evertine, ik kan me er zo aan ergeren dat sommige mensen gewoon maar een dier kopen en ze later (als de dieren niet bevallen) zomaar op straat worden gezet. De mensen moeten eerst goed informatie verzamelen voordat ze een dier aanschaffen; ze moeten er ook zeker van zijn dat ze niet allergisch zijn.

Yosha's mening:

Ik vind het DOM dat sommige mensen CAVIA'S gewoon superidioot vinden, want mijn moeder vond dat eerst ook totdat ik cavia's kreeg; toen vond ze ze heel leuk, dus die mensen mogen pas beslissen over cavia's als ze er zelf n hebben!!!!!!!!!!!!!

Zo dat is eruit!!


Bernadette's mening:

Ik vind het zielig dat sommige cavia's gewoon als slangenvoer gebruikt worden. Okey, ik weet wel dat slangen ook moeten eten, maar om dan cavia's te gebruiken? Veel te zielig! Ik wist eigenlijk helemaal niet dat er cavia's bestonden, maar toen ik er ieens eentje zag (die nu van mij is: Tira) was ik vreselijk verliefd, terwijl ik niet eens wist wat het was, haha!
Deze site heeft me veel over cavia's geleerd, en ik bedank degene die deze site heeft gemaakt. Ik vind dat er leuke informatie op staat, ook leuker omdat het ook allemaal ervaringen en waar gebeurde verhalen zijn!
Zo, dat moest er even uit. :P Was wel een lang verhaal. :P
Dikke kus, Bernadette

Werner's mening:

Mijn naam is Werner (van Chappy). En ik wil het volgende kwijt:

Ik zou graag van de daken willen schreeuwen dat cavia's niet zomaar knuffelberen zijn. Je moet ze goed verzorgen en met respect behandelen. Het zijn dan wel beesten maar ze hebben wel gevoel. Dus niet fijnpletten of andere ongein mee uithalen. Zorg dat hij of zij er goed en gezond uitziet en geef hem of haar genoeg aandacht zodat de cavia altijd vrolijk blijft!!!


Lisa's mening:

Mijn naam is Lisa.. En ik wil het volgende kwijt:
Ik vind het dom dat sommige mensen denken dat cavia's dom en saai zijn. Ik ken genoeg mensen die dat niet vinden. Ook zijn er mensen die denken dat ze zo'n cavia wel aankunnen met het verschonen en dan vinden ze het raar als een diertje dan toch nog even wat aandacht vraagt.
Ik hoop dat als mensen dit lezen nog even 3x nadenken voordat ze zeker weten dat ze een cavia willen!
Doei, cavia-lover Lisa


Manon's mening:

Hoi allemaal!
Ik ben Manon en ik ben 21 jaar oud. Ik heb altijd cavia's gehad tot 5 jaar geleden, toen overleed mijn laatste cavia op 6-jarige leeftijd. Ik heb zelf 2 konijnen uit konijnenopvang Bunnybin en ben sinds de zomer daar ook werkzaam als vrijwilligster.

Mijn mening is dat er maar weinig mensen zijn die zich eerst verdiepen alvorens zij een dier aanschaffen. De meeste dieren worden helaas in een impuls gekocht en staan na een tijdje weer te koop wegens allergie? Of de kinderen kijken er niet naar om. Zodoende zitten de opvangs voor konijnen en andere dieren altijd propvol.

Sinds afgelopen weekend heb ik weer een cavia! Hij is van de handelaar naar de dierenwinkel gegaan en vervolgens weer terug naar de handelaar. Het arme beestje was samen met nog drie cavia's en 17!! konijnen in een krat gepropt. Bunnybin heeft deze dieren overgenomen, want zij kunnen dit soort praktijken niet verdragen. Wat hun bestemming was geweest... slangenvoer.

Ik kan dat soort zaken niet begrijpen, al weet ik dat het dweilen met de kraan open is.
Daarom koop ik zelf nooit dieren uit een dierenwinkel, maar haal al mijn dieren uit opvangs en asielen.
En een keuze maken tussen een konijn en een cavia??? Deze maak ik niet, ik heb en houd van beide!!!!!

Nina's mening:

Cavia's zijn  hartstikke leuk. Toch heeft mijn zusje een konijn meegenomen uit de kinderboerderij (dat mocht, hoor, ze hadden er teveel). Het is eeen zacht knuffelbeest, ze lijkt net op een kleine hond. Op die kinderboerderij zaten de konijnen en cavia's gewoon bijelkaar. Mijn cavia's Schatje (5 en half), Didi en mijn zusje's cavia Lava (beide 9 maanden) mogen Nijntje, Pluis (het konijn) heeeel goed. Zo zie je maar, cavia's EN konijnen zijn leuk!

P.S. Cavia's zijn wel veeeeeel slimmer. :)


Jinke's mening:

Ik vind dat mensen veel meer cavia's moeten nemen. Bij ons in de buurt is een dierenwinkel waar ik vaak kom, daar sterft het van de cavia's en is er 1 konijn; dan is die de volgende dag nog weg ik snap dat niet. Cavia's zijn veel leuker; ze zijn zacht (kunnen konijnen ook zijn) en ze maken nog eens geluidjes als je de koelkast open doet bijv.
Ik hoop dat er mensen zijn die hier op deze site gaan kijken en zich bedenken dat cavia's veel leuker zijn.


Margt's mening:

Hallo,
Ik ben helemaal gek van cavia's.
Wij hebben er thuis ook een. Een zilveragouti. Een prachtig diertje.
Op het internet vind je niet zo veel over cavia's. Gelukkig zag ik jouw site!!!!! Ik vind het een leuke site.

De Grote Cavia:
Dank je wel voor het compliment! :-)


Martine's mening:

Cavia's zijn geweldig, vaak zeggen mensen dat het maar rare ondieren zijn.
En mijn oom zelfs wilde mijn cavia bij het nekvel vastpakken, hij ging het gewoon proberen, maar gelukkig hield ik hem tegen.
Maar wat ik even wil zeggen is dat ik blij ben dat ik het lieve caviadiertje als huisdier heb!


Willemijns mening

Mijn naam is Willemijn en ik wil het volgende kwijt:
Wij krijgen binnenkort een cavia, en ik heb er heeeeel veel zin in. Maar ik wist er nog helemaal haast niks van. En daarom ben ik op internet gaan zoeken, en vond deze site. Ik heb er heel veel van over cavia's geleerd en dus superbedankt want ik heb er erg veel aan gehad. Doei!

De Grote Cavia:
Heel fijn om dat te horen, Willemijn! Dank je wel voor het compliment! En heel veel plezier en geluk met je nieuwe cavia! :-)


Wouters mening

Ik vind het VERSCHRIKKELIJK dat mensen het raar vinden dat ik elk plekje van de vacht en het haar van mijn cavia ken, maar diezelfde mensen op de vraag: "Welk kleur heeft jou cavia?", zeggen: "Euh... gewoon roodbont."
Een cavia is niet 'gewoon' roodbont maar heeft bijvoorbeeld een rode kont, een rode kop en een witte streep over z'n neus!
Zo! Dat lucht op!


Sarieke's mening

Ik vind het altijd heel vervelend dat mensen niet 'echt' weten hoe cavia's zijn. Ze denken vaak dat konijnen liever zijn en dat is (bijna helemaal) niet waar. Bijvoorbeeld in boeken hebben ze het over een meisje die een cavia heeft, die cavia is 14 jaar oud, nou ,volgens mij kan dat niet en als je dat boek leest, denk je de hele tijd: 'Dat is niet waar!'
Heel vervelend! Mensen denken ook dat konijnen leukere huisdieren zijn - cavia's zijn niet zo bekend - terwijl cavia's veel liever en socialer zijn! Dat moest er even uit.

 

top      home