De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's. 

Links naar nuttige caviawebsites.

 

Op deze website wordt niet (meer) gelinkt naar webshops, fokkers, persoonlijke sites, cavia-opvangen en caviaforums omdat de meeste net zo snel verdwijnen als ze verschenen zijn en dat gewoonweg niet bij te houden is.

Als je naar een caviaforum wilt, dan kun je via Google zoeken op 'caviaforum'.

Let op! De Grote Cavia heeft niet met alle organisaties ervaring, dus je dient altijd zelf te bepalen of de organisatie iets is voor jou is. De Grote Cavia is niet aansprakelijk voor eventuele negatieve ervaringen die je mocht ondervinden.Dierenartsen met kennis van cavia's

Op de pagina Dierenartsen-met-verstand-van-cavia's staat een overzicht van dierenartsen die verstand van cavia's hebben.

Dierenartsen die 24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar zijn, vind je op de pagina  
Dierenartsen-die-altijd-bereikbaar-zijn.


Cavia-opvangen

Op de pagina Waar kopen bij Cavia-opvang staat een stukje over cavia-opvangen. Daar staan ook een paar links naar cavia-opvangen. Je kunt ook zoeken op internet op de zoekterm 'cavia opvang'. Je kunt je provincie of woonplaats toevoegen om de zoekopdracht specifieker te maken.

De bekendste cavia-opvang is Stichting Cavia, die tevens heel wat filialen door heel Nederland heeft


Op de site van Dierenasiels staan meestal ook cavia's die een goed nieuw thuis zoeken.Vakantie-opvangen

Een vakantie-opvang is een pension waar je cavia's kunnen logeren als jij op vakantie bent. Er zijn cavia-opvangen die ook vakantie-opvang aanbieden, maar er zijn ook organisasties die allerlei diersoorten een goed onderdak geven tijdens de vakantie van het baasje. Let in het geval je je cavia's naar een algemene vakantie-opvang brengt wel op dat ze verstand van cavia's hebben. Hoe je na kan gaan of iemand versatnd van cavia's heeft, vind je op de pagina Caviakennis.Caviafokkers

Je kunt op internet zoeken naar caviafokkers, op een aantal forums zijn overzichten te vinden van fokkers of vraag aan andere caviabaasjes of ze een goede fokker kennen. Ook op Marktplaats zijn veel caviafokkers die hun cavia's aanbieden.Een aantal dierenwebsites

Dierenambulances Nederland
Bel de Dierenambulance als je een ziek of gewond dier vindt of als je vervoer nodig hebt voor je eigen huisdier. Je kan in heel Nederland zoeken op dierenambulance.

Bij
Stichting Dierenasiels en Internet
vind je een overzicht van Nederlandse en Vlaamse asiels. Je kan zoeken op 'cavia' of op asiels in Nederland of BelgiŽ.

Niet leuk om over na te denken, maar wat gebeurt er met je cavia's als je komt te overlijden? De
Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren vangt die dieren op die geen baasje meer hebben omdat het baasje overleden is. De dieren kunnen uiteraard weer herplaatst worden en staan op de site.

Kleindier Liefhebbers Nederland is een organisatie voor liefhebbers van allerhande kleine dieren, waaronder cavia's. Ze geeft tevens de Standaard uit; daarin staat waaraan het uiterlijk van een cavia moet voldoen om succes te hebben op shows.

 

top      home