De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.
 

Links naar nuttige caviawebsites.

 

Let op! De Grote Cavia linkt niet meer naar webwinkels (deze moeten zelf maar voor hun marketing zorgen), niet naar fokkers (hier zijn al goede overzichten voor op andere websites, zie hieronder - en veel caviastallen verdwijnen net zo snel als ze worden opgericht) en niet naar persoonlijke websites (die zijn meestal weer snel verdwenen en laten dan dode links achter zonder even te berichten dat ze uit de lucht zijn). Ook naar caviaforums wordt niet meer gelinkt om dezelfde reden: de meeste bestaan maar even. Als je naar een caviaforum wilt, dan kun je via Google zoeken op 'caviaforum'. Of je gaat naar het De Grote Cavia-forum.

Let op! De Grote Cavia heeft niet met alle organisaties ervaring, dus je dient altijd zelf te bepalen of de organisatie iets is voor jou is. De Grote Cavia is niet aansprakelijk voor eventuele negatieve ervaringen die je mocht ondervinden.Dierenartsen met kennis van cavia's
Op het forum hebben caviabaasjes gemeld met welke dierenartsen/dierenklinieken ze goede ervaringen hebben gehad. Als je op zoek bent naar een dierenarts voor je cavia, zou je daar dus eens kunnen kijken. In de afzonderlijke berichten waarin de caviabaasjes hun dierenarts/dierenkliniek melden, staat ook nog aanvullende informatie en/of commentaar te lezen.Cavia-opvangen
Een actueel overzicht van cavia-opvangen is te vinden op het forum van De Grote Cavia. Dat overzicht kun je ook zien als je niet bent geregistreerd.
Op deze site kun je nader kennismaken met de onderstaande cavia-opvangen die op deze site een eigen pagina hebben.
Cavia-opvang Haarlem
Cavia-opvang Hillegom
Cavia-opvang Klein Geluk
Cavia-adviesbureau (voorheen opvang) Marja's Caafjes
Cavia-opvang Rozan
Cavia-opvang Goofy
Cavia-opvang Beertje
Cavia-opvang Carla's Cavia'sVakantie-opvangen
Een vakantie-opvang is een pension waar je cavia's kunnen logeren als jij op vakantie bent. Je vindt het overzicht op de pagina Vakantie-opvangen.
Vakantie-opvangen in Nederland
Vakantie-opvangen in BelgiŽ
Caviafokkers
Voor overzichten van fokkers verwijs ik je door naar andere sites; op een aantal forums zijn overzichten te vinden van fokkers en er is de al heel lang bestaande website Fok-adressen, adressen van caviafokkers per provincie. Dat zijn bij elkaar dermate goede en complete overzichten dat ik niet zelf een overzicht zal maken.Een aantal dierenwebsites

Dierenambulances Nederland
Bel de Dierenambulance als je een ziek of gewond dier vindt of als je vervoer nodig hebt voor je eigen huisdier. Je kan in heel Nederland zoeken op dierenambulance.

Bij
Stichting Dierenasiels en Internet
vind je een overzicht van Nederlandse en Vlaamse asiels. Je kan zoeken op 'cavia' of op asiels in Nederland of BelgiŽ.

Bij
Baasje Gezocht kunnen particulieren advertenties plaatsen voor een dier aangeboden of dier gezicht. Voor asiels, opvangen en dergelijke is het plaatsen van een advertentie gratis.

Niet leuk om over na te denken, maar wat gebeurt er met je cavia's als je komt te overlijden? De Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren vangt die dieren op die geen baasje meer hebben omdat het baasje overleden is. De dieren kunnen uiteraard weer herplaatst worden en staan op de site.

Kleindier Liefhebbers Nederlandis een organisatie voor liefhebbers van allerhande kleine dieren, waaronder cavia's. Ze geeft tevens de Standaard uit; daarin staat waaraan het uiterlijk van een cavia moet voldoen om succes te hebben op shows.

Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren zegt dit over haar organisatie:
'
De Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren bestrijdt dierenleed al sinds 1867. Niet pas als het kwaad is geschied, maar preventief door voorlichting te geven over natuurlijk gedrag, aanschaf, opvoeding en verzorging van huisdieren. Daarnaast zet de Sophia-Vereeniging zich via politieke lobby in voor betere wetgeving rond huisdieren en een strenge controle hierop. Het uiteindelijke doel is een samenleving waarin dieren naar hun eigen aard met mensen kunnen leven. Pas dan komt er een einde aan het vaak onzichtbare leed dat huisdieren wordt aangedaan. We zetten ons exclusief in voor huisdierenwelzijn, hetgeen ons uniek maakt in Nederland als dierenbeschermingsorganisatie. We hebben tevens het CBF-Keurmerk.'

 

top      home