De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's. 

Baldwin

Terug naar het Rassenoverzicht.

Kale caviarassen

Er zijn twee caviarassen die kaal zijn: de Baldwin en de Skinny. De huid van een kale cavia kan iedere kleur of kleurmarkering hebben. De huid voelt warm aan, maar neigt ernaar om snel droog te worden. De huid behoeft geen verdere verzorging, dus je hoeft de huid niet in te smeren.
Wat wel van belang is, is dat een kale cavia altijd een nachthok met hooi heeft zodat hij zich warm kan houden. Omdat hij geen haar heeft, koelt hij sneller af.
Een haarloze cavia kan meer eten dan een normale cavia. Dit is omdat hij meer energie nodig heeft om zichzelf warm te houden.


Baldwin cavia

De Baldwin is altijd helemaal kaal.
De Baldwin komt oorspsronkelijk uit Amerika (CaliforniŽ).
Vroeger dacht men dat de Baldwin geen thymusklier had, maar dit blijkt niet zo te zijn: de Baldwin heeft wŤl een thymusklier.
De Baldwin was een spontane mutatie die optrad bij twee Solid goud-agouti's die gehouden werden door Carol Miller in San Diego, Amerika.
De jonkies die geboren werden, waren geheel behaard, maar dit haar begon na een week uit te vallen en zo werd de cavia geheel kaal.
Veel Baldwins hebben echter nog wimpers, snorharen en een klein beetje haar op hun hielen en/of op hun tenen, en in hun oren.


De Balwdin is een niet-erkend ras.

De genetische formule is: hrhr

Een Baldwin cavia.


Met dank aan keurmeester/secretaris van de Standaardcommissie NKB A. Vermeulen-Slik, en Malibu Cavy Stud voor de foto.

top      home