De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.

Wat is een cavia? Hoe komt hij aan zijn naam? Welke caviasoorten zijn er? Hoe leeft de wilde cavia? Antwoorden op deze en veel meer vragen vind je op onderstaande pagina's.

 

Caviafeiten
Hoe zwaar is een cavia? En hoe lang? Hoe vaak ademt hij per minuut? Wat is zijn lichaamstemperatuur? Wat is de wetenschappelijke naam van de cavia? Antwoord op deze en nog veel meer vragen, vind je op de pagina Caviafeiten waar je alle feiten over de cavia vindt.

De naam
Over de naam cavia en guinees biggetje doen allerlei verhalen de ronde. Maar hoe zit het nu met die naam? Op de pagina De naam wordt dat uitgelegd en staat hoe de cavia in andere talen heet.

Wilde cavia
De wilde leeft niet zoals onze huiscavia - maar toch ook wel. Op de pagina Wilde cavia lees je er alles over - ook heel handig om je eigen cavia´s te begrijpen!

Caviasoorten
Er zijn maar liefst tien verschillende soorten wilde cavia's! Je vindt ze op de pagina Caviasoorten.

Familie van
De Dwergcavia, de Wezelcavia en de Rotscavia zijn de neefjes en nichtjes van jouw cavia. Op de pagina Familie van... kun je met ze kennismaken.

Caviidae
Ieder dier (en ook de mens, want wij zijn ook dieren) is ingedeeld in een systematisch overzicht. Waarom dat zo is? Dat lees je op de pagina Caviidae.

 

top      home