De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's. 
 


Medicijnen geven: het potje

Om een medicijn te kunnen geven aan een cavia, gebruik je meestal een spuitje. Het medicijn moet dus vloeibaar zijn of vloeibaar gemaakt worden. En dat houdt in dat het ergens in moet. Nu zijn cavia's klein, en dus heb je ook maar een klein potje nodig om het medicijn in te doen. Maar waar vind je zulke kleine potjes?

Ik heb ontdekt dat de dopjes die op bepaalde flesjes zitten heel goed werken: ze hebben het juiste formaat en zijn makkelijk schoon te maken. Dergelijke dopjes zitten bijvoorbeeld op flesjes met schoonmaakmiddel voor je computerscherm, maar ze zitten ook op de deodorantflesjes van Weleda.

Als je de dopjes eraf haalt voor je het product gebruikt, dan zijn ze schoon, maar vertrouw je het alsnog niet, dan was je ze gewoon even af en daarna zijn ze klaar voor gebruik.

Wat vooral handig is, is dat je nooit overdoseert. Bij een grotere dop is het makkelijk om te veel medicijn erin te doen of om te veel water erbij te doen, maar bij deze kleine dopjes heb je daar geen last van.


Hier zie je zo'n dopje. Er zit een tablet Spasfon in (tegen blaasontsteking) en wat water, zodat het tablet zacht en vloeibaar wordt.

Hier zie je de grootte van het dopje; het is erg klein.

Dit zijn de flesjes; er zullen ongetwijfeld nog meer flesjes zijn waarop dergelijke dopjes zitten.

En hier de dopjes in close-up.

 

 

top      home