De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.

 

Maak je eigen olieverfschilderij van je cavia.

 

Een caviaschilderij zoals Nel van Wijngaarden ze maakt is natuurlijk bijzonder fraai (ze heeft een schilderij gemaakt van cavia Gileon - van De Gileon Prijs). En uiteraard kun je je cavia door haar laten schilderen. Dan heb je een heel bijzonder schilderij!
Je kan echter ook van je eigen foto een schilderij maken. En dat gaat heel makkelijk met Photostudio van Arcsoft. Je kan een trialversie gebruiken die 15 dagen geldig is. En dat is lang genoeg om van je mooiste foto's schilderijen te maken!
Je kan naar
Arcsoft gaan en daar de trialversie downloaden. Het programma sla je op op je computer en vandaaruit start je het op. Het gaat voor de rest vanzelf. Eenmaal ge´nstalleerd, open je het programma. En dan kunnen we beginnen!

En hier beginnen we mee: Een leuke foto!Open de foto in PhotoStudio en ga naar 'Effecten' in het menu en dan naar 'Schone kunsten'. Kies voor 'Olieverfschilderij'.Je kan de intensiteit variŰren. Mijn ervaring is dat de intensiteit voor kleine foto's minder groot hoeft te zijn dan voor grote foto's. Een grote intensiteit bij een kleine foto levert een onduidelijk beeld op met grote vlakken.Je dient zelf een beetje te experimenteren om te zien wat het mooiste is bij jouw foto.
Je klikt op 'ok' als je wilt zien wat het resultaat is. Mocht dat toch niet zijn wat je wilt, dan gebruik je Ctrl-Z om het ongedaan te maken. Ctrl-Z is eerst op de knop Ctrl drukken en dan op de letter Z.

En dit is dan het resultaat: Een bijna echt olieverfschilderij!


Je kan natuurlijk ook de andere 'Schone kunsten' eens uitproberen; ook die geven leuke resultaten. Dit is de optie 'Waterkleur'.


 

top      home