De Grote Cavia: algemene en bijzondere informatie over cavia's.
 

Wat is er nieuw in cavialand?

 

 Welkoop stopt verkoop dieren
De 152 vestigingen van dierenwinkelketen Welkoop stopt met de verkoop van dieren. Op de website van de Sophia Vereeniging lees je er alles over. Welkoop is ermee gestopt doordat klanten dat vroegen. Ook jij kunt aan een winkel vragen om te stoppen met de verkoop van dieren. De meeste dierenwinkels weten niets van cavia's af, en vaak worden cavia's aangeschaft zonder dat de dierenwinkel goed advies geeft. Je kunt (geheel automatisch) een e-mail sturen naar de winkel van jouw keuze.
En je kunt ook een mail sturen (ook automatisch) naar Marktplaats, om ook hen te vragen te stoppen met de verkoop van dieren.

 Het herfstnummer is uit
Het herfstnummer van het tijdschrift De Grote Cavia is uit.
Het kan soms (bij sommige browsers) even duren voor het geladen is.

 Nieuwe pagina Stress
De nieuwe pagina Stress gaat over de effecten van stress bij cavia´s en wat je daartegen kunt doen.

 Gebroken links hersteld

Een gebroken link is een link die nergens heen gaat. Je krijgt dan een melding 'pagina niet gevonden' of iets dergelijks. Dat kan komen omdat de doelpagina er niet meer is, en soms is het omdat er een typefoutje in de url (adres) van de site staat.
De website van De Grote Cavia is ook weer gecontroleerd op gebroken links, en op deze pagina's stond er inderdaad een gebroken link - die nu dus hersteld zijn:
De Gileon Cavia 2016
Contact
Fabeltjes
Verzorging
Vitamine D
Waar kopen
De oude cavia rouw
Nieuw thuis
Vakantie
Dierenuitvaartcentra
Caviaopvang Haarlem
De Gileon Cavia 2010-2015
De Gileon Cavia 2010
Ziektes OPQ
De oude cavia afscheid
Antibioticumvragen
Fotos geboorte

 CSI voor dieren
Misschien ken je de Amerikaanse televisieserie CSI wel. CSI staat voor 'Crime Scene Investigation' oftewel 'Plaats delicht onderzoek'. De serie liep van 2000 tot en met 2015. Het draait om een forensisch team dat misdaden oplost door middel van forensisch onderzoek, oftewel sporenonderzoek, zoals DNA, bloedspatten en vingerafdrukken.
Er is in Amerika een opleiding tot forensisch onderzoeker voor dieren; je lost dan de dood van een dier op door middel van sporenonderzoek. En Dierenarts Monique Verkerk wil dat ook in Nederland worden, zodat misdaden op dieren opgelost kunnen worden. Meer op de pagina CSI voor dieren.


Het zomernummer is uit
Het zomernummer van De Grote Cavia is uit! In dit nummer staan weer allemaal interessante artikelen over cavia's. Waar moet je op letten als het warm is? De cavia's van de Chimu's. En nog veel meer..

 De Grote Cavia bestaat 15 jaar!

Het is dit jaar 15 jaar dat De Grote Cavia bestaat! De Grote Cavia ging online op 13 juni 2003, en dat is inmiddels alweer 15 jaar geleden. Wat een tijd! En wat gaat de tijd snel!

De Grote Cavia krijgt iedere maand zo'n 70.000 bezoekers. Die komen uit de hele wereld, maar voornamelijk uit Nederland en België. Maar ook uit Italië, Amerika, Australië, Zweden, Hong Kong, Sri Lanka, Ghana, Polen, Canada... kortom overal waar maar een Nederlandssprekend caviabaasje zit!
Iedere maand wordt er maar liefst zo'n 130.000 keer een pagina opgevraagd. De site heeft ruim 400 pagina's. Dat er zóveel te vertellen valt over cavia's! En dat is nog lang niet alles, want er valt nog veel meer te vertellen!

Ieder jaar krijgt De Grote Cavia ongeveer 1500 mails. Dat mag heel veel lijken, toen er nog geen forum was, was dat aantal vele malen hoger, tot soms wel honderd mails per dag!

Het doel van De Grote Cavia was om cavia's en caviabaasjes te helpen, en dat is zeker gelukt. Door de jaren heen hebben ontelbaar veel caviabaasjes hun dank en waardering uitgesproken voor de site (kijk maar in het gastenboek waar duizenden en duizenden reacties staan), en velen van hen hebben gemaild om te vertellen hoe de informatie op de site hun cavia heeft geholpen of het leven heeft gered.

Regelmatig krijgt De Grote Cavia verzoeken om mee te werken aan onderzoeken die studenten (van hogeschool of universiteit) verrichten over cavia's, en ook heeft De Grote Cavia berichten gekregen van dierenartsen en dierenartsassistentes dat zij de informatie op de site gebruikt hebben om cavia's te helpen. Eén van die dierenartsen zei: 'bij De Grote Cavia kun je er tenminste van op aan dat alle medische informatie correct is'.

'De Grote Cavia' zélf, Inge (de oprichter van de site), studeert inmiddels voor bioloog, en de kennis en ervaring die ze daarbij vergaart, gebruikt ze weer om nog meer cavia's en caviabaasjes te helpen. Voorheen had ze al tal van andere c